Diablo III hivatalosan bejelentve!

Üdvözletem mindenkinek!

Igazán sajnálom már, hogy nem követtem az oldallal az elmúlt egy hét eseményeit - igencsak izgalmasak voltak pedig. Tehát úgy döntöttem, hogy most röviden összefoglalom, a mai nap történéseivel együtt.

Hogy az elejétől kezdjem, ma volt az első napja a Blizzard World Wide Invitationals (WWI) nevú rendezvénynek, Párizsban. Ennek örömére hat nappal ezelőtt a Blizzard.com (és a Battle.net) belépőoldalán megjelent egy kép, minden magyarázat nélkül. Jeget ábrázolt, ami napról napra tört szét illetve olvadt el. Minden nap megjelent rajta egy új rúna - amiket kisebb értetlenség után nagyrészt beazonosított a rajongói közösség : Hel rúna a Diablo II-ből, Arhas kardjáról (Frostmourne) a legfelső szimbólum, egy Starcraft-os protoss-jelkép, egy viking-iránytű (Lost Vikings c. Blizzard játékra utalhatott) és egy naprendszer szerűség. Végül pedig egy smiley.

Az utolsó három napon világító szemek és a körülötte lévő arc egy része halványan megjelent a törés közepén. (Az "ötésfeledik" kép).

Közben egy másik szálon is ment a találgatás - megjelent ugyanis (elrejve az oldal kódjában) egy mozaik, aminek a fájljait a "Lost-számok" (04 08 15 16 23 42) szerint nevezték el. (Ezek a számok a Valenzett-egyenlet számai, ami az emberiség végét hivatott kiszámítani). Mint kiderült, ez csak egy vicc volt, ugyanis végül egy "gonosz pingvin" jött ki belőle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokan azt mondták a Lick King-é a szempár, mert nagyon hasonlít, de a két szem közötti rész eléggé eltért - ezért aztán végig ment a találgatás. A Diabloii.net azt állította, belső információkat kapott arról, hogy bejelentik a diablo 3-at, de biztosak csak ma lehettünk benne.

Ugyanis ma, kb. 12:18-kor, a WWI nyitóelőadásán elkezdtek lejátszani egy videót. Ha az ismerős zene nem lett volna elég, mikor megjelent Tyrael már biztosan tudhatta mindenki, ez a Diablo 3 videóelőzetese.

Ezzel egyidőben a Blizzard.com belépőoldala is frissült, a most is látható flash-intro jelent meg a jeges kép helyett.

Rögtön ezután bemutattak egy játékbeli videót is:

Közben a Diablo3.com honalp is életre kelt, mindenféle információval és egy harmadik videóval (a rajzolt tervekből összevágva).

A következő postban összefoglalok minden információt amit eddig tudni lehet a játékról.

Üdv.: Astyu

Ps.: Ja igen, az oldal kinézete is némi frissítésre fog szorulni :)