Petíció a Diablo 3 grafikája miatt

A régi Diablo játékok világát igen sötét hangulat uralta. Ez megváltozott az eddig látottak alapján. Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a rajzfilm szerű stílus nem illik az egészhez, tönkreteszi a hangulatot és az egész játékot WoW-utánérzésűvé teszi.

Indult egy petíció a Blizzard felé ennek a dolognak a megváltoztatására. Egy pár rajongó képekkel is illusztrálta, hogy szerintük hogyan kellene kinéznie. A petíciót itt lehet megtalálni. (A lapon lehet megtalálni az illusztrációs képeket.) Erősen kritizálják azt, hogy nagyon világos a játék, pengeélesek a vonalak, a megszokott valószerű / koszos / kopott textúrák helyett wow-szerű idealizált, színes minden. Eddig 25 ezer aláírás gyűlt össze. A petíció oldalán kérdés-felelet formában le vannak írva a leggyakoribb ellenvetések a sötétítésel szemben, ezeket most nem fogom végigsorolni.

Még a WWI alatt nekiszegezték egy rövid interjú alkalmával ezt a kritikát Keith Lee-nek, a Diablo 3 producerének. A válasza a következő volt:

 

A Diablo 3 kinézetének tervezése közben az egyik dolog amit figyelembe vettünk az, hogy a színek a barátaid. Úgy gondoljuk, hogy a színek elősegítik bizonyos dolgok kiemelését a játékban ezzel kontrasztot teremtve. Jó analógia erre a Gyűrűk Ura, ahol nem minden sötét. Megmutatja, hogy hogyan nézhet ki egy hátborzongató kazamata, de ha minden sötét lenne, nem érezhetnéd a különbséget.

 

A Diablo I és II sötétebbek voltak és úgy gondolom ennek a fő oka az, hogy pl. a Diablo I-ben végig barlangokban vagy. Ezzel szemben a Diablo III-ban szabad ég alatt fog az ember menni, lesz barlangokban és sok különböző helyet fog megismerni. Olyan sok változatosságot akarunk vinni a játékba amennyit csak tudunk, annak érdekében, hogy az ember élvezze az új területek felfedezését. Nem akarjuk, hogy minden ugyanúgy nézzen ki, ez az egyik fő célunk.

Én úgy vagyok vele, hogy nem hiszem, hogy előre meg lehet ítélni hogy jó-e vagy sem, csak ha majd az ember játszik a játékkal. A petíciót aláírtam biztos-ami-biztos (azok a rajongói-koncepciók nagyon szépen mutatnak :) ). De eddig (a Warcraft 3 1.22-es patch-et leszámítva) egyszer sem sikerült csalódnom a Blizzardban. Továbbá figyelembe kell azt is vennünk, hogy a játék még félig sincs kész, és kizárólag az Act 1-et láttuk (könnyen lehet, hogy az eleje szándékosan ilyen világos).

Források:

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?d3art
http://www.diablofans.com/forums/showthread.php?t=10861