A Gameplay videó részletesebb elemzése

Tehát most a gameplay videó részletesebb elemzése következik. Mármint részletesebb annál, amit a videó alatt elmond a narrátor. Szó lesz ellenségekről, skillekről is itemekről :)

Rengeteg apróságot nem mondanak ki, ami viszont látszik a videóban.

(A jobboldali kép/vers forrása: himmel.hu)

Kezdjük a GUI-val.

Az 1. és 2.-es gömbök elég nyilvánvalóan az élet és a mana. Ami furcsa lehet bennük elsőre, hogy középen vannak a megszokott kétoldali helyett. Ez gondolom azért van, mert 800*600-ban még nem volt gond, de jóval nagyobb felbontásokban aránylag már túl távol esnének egymástól. Amit még érdemesnek tartok megjegyezni, hogy ez alapján a videó alapján a karakterek nem nagyon fognak a manahiány problémájától szenvedni, olyan elképesztően gyorsan regenerálódik még a barbárnak is. Vagy csak feltolták egy kicsit a dolgot a bemutató videó folyékonysága érdekében. De mivel hogy potionok ugyebár nem lesznek, ez nem biztos - de akkor egyáltalán mi értelme van annak, hogy fogy a mana?

Ami a barbárnak van, talán nem is mana. Ezt csak azért gondolom, mert egész más színű a gömb a barbár és a witch doctor esetében:

(*szerk.: Olvastam olyat, hogy Barbárnál mana helyet Fury-van/lesz. Könnyen lehet, de nem biztos, nem minden skillhez van oda írva mennyi a "Fury-ja", Fury-cost pedig sehová. Továbbá a WW-nek 1 a Fury-ja, ami nem épp ésszerű. Mondjuk lehet, hogy csak a videó kedvéért.)

A 3.-as gombok ( - ez itt a képen nem nagyon látható,) az 1-2-3-4 gombokhoz vannak hozzárendelve. Ezek ugye a potionokat kezelték, most skilleket fogják. Amennyire a videóból kiderül, nem úgy működik mint régebben az F1-F9, mivel nem a jobb és a balklikk skilljét váltogatják (4. rész), hanem egyből castolják az illető skillt, látszólag egérrel célzás nélkül. Az első ami használatba kerül a videó során a 4-es (jobbról az első). Ez olyasmi lehet, mint a Diablo 2-ben a BO (gy.k.: Battle Orders) és társai, mert az éppen támadó Ghoulokra semmi hatással nem látszik lenni, viszont a képernyő bal alsó sarkában megjelenik az ikonja, gondolom itt lesznek láthatóak a buffok ill. debuffok. Ezeknél már szépen mutatja a grafika a cooldown-időt, Warcraft játékokból ismert módon. A kettes olyasmi, mint a Leap/Leap Attack volt D2-ben. Láss csodát, ez is aoe (területre ható) skillé változott. Az 1-es gomb egy olyan skillhez van rendelve, amit később "ground stomp attack"-nak neveznek, és arra használják, hogy kiverjék a csontvázak kezéből a pajzsot. A 4.-es szekcióból a baloldali a barbár alapértelmezett ütése (ami igencsak kellemes módon már nem csak egy ellenfelet képes eltalálni, hanem két-hármasával szállnak el a ghoulok) a jobboldali pedig valami fej-felett átcsapott mágikus ütés. Ezt a skillt lehet cserélgetni tab ill. egérgörgő gombokkal a mellette lévőre, ami ebben az esetben egy hatalmas mágikus kalapács.

Az 5.-ös szekciót leginkább a D2-s "Mini Panel"-nek tudom megfeleltetni, azaz gombok az inv, a karakterlap, a skilltree, a quest menü, stb. elérésére.

A 3.-as és 4.-es részek közt van két hely, használható itemeknek. Azt nem tudom, hogy milyenek vannak, de jelenleg benne van, az nagyon úgy néz ki mint egy Scroll of Teleportation (az alsó sarkában a 4-es a számukat jelöli).

Ami még említésre méltó az a map neve jobb felül:

és a minimap, szintén jobb felül:

Az inventory sajnos egyáltalán nem olyan mint volt, pedig én azt szerettem:

WoW-ból ismert módon az itemek mind ugyanakkora helyet foglalnak, és a kezdetben kicsi batyu bővíthető lesz további zsákokkal (jobbra lent). Itt is látható a feljebb említett TP scroll és egy tekercs, ami szinte biztosan egy (négy) Scroll of Identification.

Ezzel rá is térnék a skillekre. Egy jópárat már említettem korábban. Mindenképpen megjegyzésre alkalmas szerintem, hogy a barbárnak van Critical Strike esélye:

A videó során megjelenő skillek:

Barbár:

 Witch doctor:

Végül pedig az itemek: